Federòptics Roure culmina quaranta anys d'estudi i recerca amb el 'Gimnàs de la Visió'
L'objectiu de l'equipament és ajudar a les persones a millorar la concentració en el treball, la seguretat en la conducció, habilitats esportives, o en el cas d'estudiants la comprensió i velocitat lectora
El projecte del Gimnàs de la Visió de Federòptics Roure, culmina una etapa d'estudi i recerca de l'optometrista mollerussenc Manuel Roure, un centre en el qual es posen en pràctica les tesis de l'optometria holística, o sigui la relació entre la visió, l'organisme i el medi.
El Gimnàs de la visió té com a objectiu millorar l'habilitat visual de les persones en l'àmbit escolar, laboral o esportiu, un aspecte que reforça la confiança i la qualitat de vida, amb un correcte entrenament.
El Gimnàs de la visió té com a objectiu millorar l'habilitat visual de les persones en l'àmbit escolar, laboral o esportiu, un aspecte que reforça la confiança i la qualitat de vida, amb un correcte entrenament
Encara que l'exercici de la visió doni la sensació que ha de dirigir-se a edats prematures per millorar comportaments des de la infantesa, les noves tecnologies, i els treballs sedentaris també provoquen hàbits que s'han de corregir. L'exercici visual també es converteix en indispensable per a esportistes que volen millorar el seu rendiment, així com professionals que necessiten una gran agudesa visual, com el sector del transport.
Un estudi realitzat per State University of New York, a un grup de nens i nenes d'entre sis i nou anys, va demostrar que un 86% dels integrants de l'estudi millorava la velocitat de lectura com a conseqüència dels exercicis visuals. Aquest treball es va publicar l'any 2013 en la revista científica Journal of Learning Disabilities. Aquesta és una de les constatacions de l'eficàcia de la gimnàstica visual per resoldre alteracions comportamentals i millorar eficàcia en la tasca diària, segons explica Núria Baldrich.
Aquest desplegament dels coneixements de l'optometria holística o comportamental, els va recollir Manuel Roure en el llibre que porta el mateix títol, encàrrec del Col·legi Oficial d'Òptics Optometristes de Catalunya, per tal que pogués ser el llibre de text de la professió.
En aquests fonaments es destaca que la relació entre la visió, l'organisme i el medi fa necessari que en la predicció i avaluació de l'optometria comportamental i col·laborin altres professionals de la Neurologia, l'Oftalmologia o la Pedagogia. En aquest sentit, la directora gerent de Federòptic Roure Núria Roure, explica que el Gimnàs de la Visió compta amb la complicitat de mestres, preparadors esportius, psicopedagogs, logopedes, pediatres, fisioterapeutes, osteòpates, així com pares i mares, una col·laboració que permet aconseguir millors resultats per a una bona visió global.