Les Nits Gastronòmiques del Museu de Lleida evoquen la història del Roser
El dijous 24 d’octubre, el Museu de Lleida acollirà les 13es Nits Gastronòmiques, inspirades en l’exposició Una altra història. L’esdeveniment oferirà una mirada a les diferents etapes de l’antic Convent del Roser, actual seu del Parador, considerant l’edifici com un testimoni de la seva rica història.
El xef del Parador, Mario Rojo, ha creat un menú especial per a la ocasió, que serà presentat per Alba Gràcia, coneguda per la seva feina a TV3 i directora del Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges.
La vetllada començarà amb una visita guiada a l’exposició Una altra història, disponible fins al 17 de novembre, on es poden veure prop d’un centenar d’objectes quotidians que revelen les vivències personals dels darrers cent anys. Després, els assistents gaudiran d’un sopar al Parador, on es compartiran records i anècdotes sobre l’edifici del Roser, que ha estat convent, Estudi General, Museu i Escola de Belles Arts.
El menú degustació inclourà aperitius com una crema de bolets amb fals carbó i bunyols d’enciam a la romana, que simbolitzaran moments clau de la història del Roser. Com a entrant, un conill a la lleidatana recordarà la seva etapa com a Museu d’Antiguitats. El plat principal serà una reinterpretació del bacallà bosquerol, que evocarà l’Escola de Belles Arts, mentre que les postres, una mousse de dàtil amb gelat d’ametlla, representaran la seva recent conversió en Parador turístic en un context multicultural del segle XXI.