La Fecoll exporta l'Aplec del Caragol arreu de Catalunya


Segons ha explicat aquest divendres el president de la Fecoll, Ferran Perdrix l'objectiu és que els collistes i públic en general s'impregnin d'Aplec durant el mes de maig i revisquin la nostra festa d'una manera diferent, des de les seves cases, però mantenint el seu esperit.
Perdrix ha volgut agrair el compromís de les empreses lleidatanes Raimat, San Miguel i Caragols Almacelles per donar suport a aquesta iniciativa un cop mes, fent reconeixement del seu l'esforç i col·laboració amb la festa gastronòmica per excel·lència de la ciutat de Lleida
El cinquanta-uné Aplec del Caragol de Lleida, que s'havia de celebrar l'últim cap de setmana d'aquest mes maig, s'ha ajornat pels dies 3, 4 i 5 de setembre, sempre que no suposi cap risc per a la salut dels collistes i visitants. Serà durant l'estiu quan es decidirà si es podrà celebrar o si s'haurà de posposar per l'any vinent. Mentre arriba l'hora, i durant aquest mes de maig, es pot reviure la il·lusió de la festa amb el "Pac Família Aplec".

Més de mig segle de tradició gastronòmica
L'Aplec del Caragol de Lleida és Festa d'Interès Turístic Nacional i Festa Nacional d'Interès Tradicional i congrega cada mes de maig milers de lleidatans i visitants al recinte dels Camps Elisis. La Fecoll està integrada per 107 colles, amb 13.500 penyistes que gaudeixen durant tres dies de la cuina del caragol, arribant a consumir-se'n unes 13 tones durant la celebració. La 51a edició de l'Aplec, ajornada per la situació de pandèmia vigent, resta a l'espera de poder celebrar l'agermanament de colles a la tardor, amb integrants de diferents generacions i orígens; una barreja social que s'ha convertit en l'autèntic segell de la festa.