Junts per Balaguer exigeix accions contundents contra la multireincidència

Foto dels paers de Junts per Balaguer. Foto: Cedida per Junts per Balaguer
La moció presentada al ple busca millorar la seguretat ciutadana i dotar els ajuntaments de més poder legal per afrontar els delictes lleus

Junts per Balaguer ha presentat una moció al ple municipal d'aquest dijous amb l'objectiu de reforçar les mesures legals contra la multireincidència, una problemàtica que s'ha intensificat a la ciutat i arreu de Catalunya. Gemma Trilla, cap de l'oposició a la Paeria, defensarà aquesta iniciativa com a resposta a l'augment de la inseguretat que preocupa a la ciutadania.

La proposta busca abordar el fet que molts autors de delictes lleus, com furts i baralles, són sovint detinguts però ràpidament posats en llibertat, permetent que continuïn delinquent sense conseqüències. Segons Trilla, aquesta dinàmica ha generat un clima d'inseguretat creixent que afecta la vida quotidiana dels balaguerins.

A través d'aquesta moció, Junts per Balaguer vol que el consistori se sumi a la iniciativa legislativa presentada al Congrés dels Diputats, que proposa modificar el Codi Penal i altres normatives. L'objectiu és establir una resposta judicial més eficient i dotar l'administració de justícia de més instruments legals.

A més, la moció inclou la proposta que els ajuntaments puguin exercir l'acció penal en casos de furt, un pas que buscaria intensificar la persecució d’aquest tipus d’infraccions. Amb aquestes mesures, Junts per Balaguer espera contribuir a una societat més segura i protegida.