ERC critica la manca de transparència en l'aprovació de la ZOna de Baixes Emissions

La formació exigeix un procés participatiu abans de la votació final de l'ordenança municipal
Imatge de Xavier Estrada i Juanjo Falcó. Foto: Cedidad per ERC
photo_camera Imatge de Xavier Estrada i Juanjo Falcó. Foto: Cedidad per ERC

Els regidors d'ERC han expressat la seva preocupació davant la proposta de l'ordenança municipal per a la Zona de Baixes Emissions (ZBE), presentada per la regidora de Mobilitat. Segons la formació republicana, el procés de tramitació actual no inclou el procés de participació ciutadana necessari, que consideren essencial abans d'aprovar qualsevol normativa.

La regidora de Seguretat, Mobilitat i Civisme, que havia lliurat la proposta als grups municipals el 30 de juliol, té previst presentar l'expedient per a l'aprovació provisional de l'ordenança en la comissió informativa de Mobilitat del 16 de setembre i posteriorment al ple del mateix mes. No obstant això, ERC afirma que aquesta tramitació es realitza sense el procés de participació pública previst en el projecte original.

Els regidors Juanjo Falcó i Xavier Estrada han manifestat el seu desacord amb la manera com s'està gestionant l'aprovació de l'ordenança. Segons Falcó, "és inaudit que la regidoria proposi un procés de participació, però al mateix temps intenti saltar-se'l en la tramitació de l'expedient". Estrada afegeix que la manca de temps per a una tramitació adequada s'hauria pogut evitar si la proposta s'hagués iniciat amb anterioritat.

A més de les seves preocupacions sobre el procés participatiu, ERC també ha criticat la proposta per la seva manca d'objectius clars en termes de reducció de contaminants com l'NO2 i el CO2, així com la falta d'inclusió de Zones d'Especial Sensibilitat, que podrien protegir àrees vulnerables com hospitals i escoles. La regidora s'ha compromès a revisar i incorporar aquests aspectes, incloent-hi els objectius de millora de la qualitat de l'aire i els nivells de soroll.

Els republicans han demanat que l'expedient sigui retirat de l'ordre del dia fins que es realitzi el procés de participació i es revisin les mancances detectades en la proposta. En cas contrari, la formació votarà en contra de la tramitació de l'ordenança.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement