Puigverd de Lleida destitueix a Josep Solsona com alcalde

Úrsula Barrufet assumeix l'alcaldia del poble després d'una controvertida moció de censura 
Josep Solsona, exalcalde de Puigvert de Lleida. Foto: ACN
photo_camera Josep Solsona, exalcalde de Puigvert de Lleida. Foto: ACN

El Ple de l'Ajuntament de Puigverd de Lleida ha aprovat una moció de censura per destituir l'alcalde Josep Solsona, qui estava sota investigació judicial per suposats maltractaments en l'àmbit familiar. Aquesta decisió ha comptat amb el suport d'ERC i el PSC, mentre que Solsona i un altre membre de Junts han votat en contra. Úrsula Barrufet s'ha convertit en la nova alcaldessa; i ha destacat la duresa del procés i ha desitjat sort a Solsona en el seu futur.

Barrufet ha expressat el seu compromís amb la comunitat, afirmant que es farà el que es pugui en un moment que ha qualificat de molt difícil. Ha subratllat que la moció de censura no era una qüestió personal, sinó una necessitat per avançar amb els interessos del poble.

Per la seva banda, Josep Solsona ha mostrat la seva disconformitat amb la situació, lamentant que els temes personals hagin influït en la decisió. Tot i això, ha desitjat sort al nou equip municipal i ha expressat el seu agraïment a la seva família i amics. Solsona ha sortit de la sala sense saludar Barrufet després de la votació.

El discurs més contundent ha estat el de Sandra Barberà, cap de l'oposició d'ERC. Barberà ha recordat l'arribada de Solsona a l'alcaldia el 2019 gràcies a una moció de censura contra ella mateixa i l'ha acusat de comportar-se com un nen petit i mal criat. Ha criticat la gestió de Solsona, afirmant que Junts està desfet i que el poble es troba en una situació insostenible amb projectes de futur paralitzats. Barberà ha conclòs que la comunitat no volia un alcalde amb greus qüestions pendents amb la justícia.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement