El menú d’enguany tindrà com a entrants embotits i formatges de la Cerdanya, així com una crema de pastanaga amb trufes de formatge de cabra i llavors ecològiques. El plat protagonista, el trinxat, s’elabora amb trumfes (patata cerdana) i amb la col d’hivern, una col d’una varietat molt concreta i que ha d’haver estat tocada pel gel de les nits cerdanes, a més de la imprescindible rosta d’un porc també de la terra i el suc de fregir la rosta, que serveix per lligar el plat. De segon hi haurà bacallà a la mel de Cerdanya amb pernil i de postres un pastís del 20è aniversari de la Festa del Trinxat.
La Festa del Trinxat va més enllà d’un sopar de gala i vol ser un aparador de la gastronomia cerdana, els seus plats més tradicionals i els productes de la terra.
Després del sopar hi haurà un ball de nit amenitzat pel grup Stress Band. Les entrades es poden adquirir a l’Oficina de Turisme de Puigcerdà a partir del dia 9 de febrer. El preu es manté igual que l’any passat (25 €).
El certamen l’organitza l’Ajuntament de Puigcerdà i el Patronat Municipal de Turisme, i compta amb la col·laboració imprescindible de diversos restaurants, proveïdors i establiments de Puigcerdà i la Cerdanya. El cartell de la Festa del Trinxat 2015 és obra de Roger Vidal Munells.
Més informació al web www.puigcerda.cat, als mails info@puigcerda.cat i turisme@puigcerda.cat, i al telèfon 972 880 542.