La 6a Mostra Gastronòmica de l’Oli i la Tòfona de Bellaguarda tindrà lloc el 23 de febrer, segons s’ha anunciat aquest dijous en una roda de premsa amb la participació de l’alcalde Olegari Alberich i la diputada Estefania Rufach, entre altres representants del sector. Rufach ha subratllat la importància de l’esdeveniment, “és essencial donar visibilitat a la riquesa del nostre territori i posar en valor l’oli i la tòfona, dos dels productes més destacats de les comarques de Lleida”.
La jornada començarà a les 8:00 del matí amb un esmorzar popular a la Cooperativa, seguit de visites guiades a les instal·lacions i a l’Espai Mercat, on hi haurà una quinzena d’estands amb productes de proximitat. Entre les activitats més esperades destaca la demostració de gossos tofonaires a les 11.00 hores, a la partida Capdevila, organitzada pels productors locals. Josep Ramon ha explicat que “la tòfona és un fong que creix sota terra i es localitza amb l’ajuda de gossos per preservar el terreny”.
De forma paral·lela, a la mateixa hora, es farà un tast d’oli a càrrec del tastador oficial Marcel Vidal, seguit d’un showcooking amb oli i tòfona dirigit pel restaurant Saroa. A més, l’alcalde Olegari Alberich ha destacat l’aroma intens i la qualitat de l’oli de Bellaguarda, produït per la Cooperativa local, formada per 60 productors de diferents generacions.
Les activitats familiars també tindran protagonisme amb concursos de dibuix, tallers infantils i un mercat d’artesania. La jornada es completarà amb un vermut musical a les 13.00 hores, amb les actuacions de Lídia i Julio, i la possibilitat de tastar un menú especial al Bar Cal Ros, amb reserva prèvia.