El proper 10 de març es celebra a l’Escola Agrària de Mas Bové, a Constantí (Tarragona), la Jornada d’esporga en olivera, organitzada pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.
Actualment, el conreu de l’olivera tendeix, cada cop més, a la seva intensificació i recerca de reducció de costos, un dels quals deriva de l’esporga. Es busca l’equilibri o la màxima eficiència entre el cost de l’esporga i la producció.
En el marc d’aquesta jornada, es pretén donar resposta a aquests temes segons els tipus d’esporga utilitzada en el cultiu de l’olivera, des de la més tradicional a la més mecanitzada.
També es presentaran els resultats d’un assaig de tipus d’esporga en oliveres en vas, realitzat al llarg de 8 anys.
La jornada és gratuïta, però cal inscriure’s prèviament abans del 9 de març trucant al telèfon 977 343 289 o 692 084 646 (Escola Agrària Mas Bové) o a través del correu electrònic: aecacon.daam@gencat.cat.