La UdL destina més de 235.000 euros en nous ajuts per als estudiants

Inclou beques augmentades per a recerca i ajuts especials per a situacions d'emergència
Alumnat de la facultat de lletres de  Lleida. Foto Universitat de Lleida
photo_camera Alumnat de la facultat de lletres de Lleida. Foto Universitat de Lleida
El Consell de Govern de la Universitat de Lleida (UdL) ha anunciat avui una sèrie d'iniciatives per donar suport als estudiants, amb una inversió total de 235.725 euros. Aquesta xifra inclou una aportació significativa de 74.000 euros per part d'entitats financeres. Les noves convocatòries d'ajuts inclouen beques per a viatges, formació en terceres llengües, introducció a la recerca, habitatge i situacions d'emergència.

Els ajuts de viatge, amb una dotació de 7.000 euros, beneficiaran els estudiants de mobilitat internacional i nacional, així com aquells implicats en cooperació i pràctiques no remunerades. Les sol·licituds estaran obertes fins al 5 d'octubre.

Els estudiants de grau, màster i doctorat podran optar a ajuts per a l'aprenentatge de terceres llengües, amb una partida de 7.000 euros. A més, les beques d'introducció a la recerca ofereixen 70 beques de 1.500 euros cadascuna, augmentant respecte a l'any passat, per als estudiants que completen el grau o màster.

Pel que fa als ajuts per habitatge i desplaçament, amb un pressupost de 10.000 euros, es destinen als estudiants que resideixen fora de les seus de la UdL o que viatgen amb freqüència. Aquesta partida compta amb la col·laboració de la Fundació 'la Caixa' i el Consell Social.

A més, s'han creat ajuts per a estudiants en situació d'emergència amb un pressupost de 10.000 euros, disponibles fins al 28 de juny del 2025. També es destinen 20.000 euros per a estudiants amb greus dificultats econòmiques, amb termini de sol·licitud fins al 28 de febrer de 2025.

En una altra línia d'acció, la sessió ha aprovat el primer Pla Estratègic de les Biblioteques de la UdL per al període 2024-2028. Aquest pla, alineat amb el Pla estratègic de la UdL 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides, es centra en quatre àmbits: docència i aprenentatge, recerca, organització i millora, i patrimoni i territori. El document busca avançar en competències digitals, promoure la ciència oberta, adaptar els serveis a un entorn més sostenible i intensificar les col·laboracions universitàries.

Comentaris