L'Ajuntament de Lleida haurà de pagar 442.000 euros per la gestió d'Àngel Ros

El Comú de Lleida critica la manca de rigor en la gestió de l'exalcalde, que obliga a modificar el crèdit municipal per afrontar la indemnització
Imatge de la Paeria de Lleida. Foto: ACN
photo_camera Imatge de la Paeria de Lleida. Foto: ACN

L'Ajuntament de Lleida es veurà obligat a fer front a un pagament de 442.000 euros a l'empresa Arnó, resultat d'una indemnització que es deriva de la gestió deficient del contracte de concessió dels radars durant el mandat de l'exalcalde, Àngel Ros. Segons ha denunciat aquest dilluns el grup municipal del Comú de Lleida, el consistori haurà d'abonar 142.000 euros aquest any, amb un segon pagament de 300.000 euros previst per l'any vinent.

La regidora del Comú, Laura Bergés, ha atribuït aquesta situació a la "manca de rigor en la gestió pública" de l'anterior equip de govern. Segons Bergés, la decisió de Ros de no aplicar multes de velocitat en un any preelectoral va ser una estratègia de populisme que ara recau sobre les finances públiques.

El Comú també ha destacat que l'ajuntament haurà d'aprovar una modificació de crèdit en el Ple d'aquest divendres per poder cobrir la primera part del pagament. La sentència judicial, que va quedar ferma el passat mes d'abril, posa fi a un conflicte legal que s'arrossegava des de l'any 2016.

Amb aquesta resolució, el consistori haurà de fer front a una càrrega financera significativa, un fet que el Comú lamenta i atribueix a una gestió imprudent del govern d'Àngel Ros.

Comentaris