Agramunt es prepara per a la 35a edició de la Fira del Torró

Una fira que combina tradició, formació i noves tendències en el món del dolç amb més de 130 expositors i activitats per a tots els públics
Presentació Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt. Foto Ajuntament d'Agramunt
photo_camera Presentació Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt. Foto Ajuntament d'Agramunt

Agramunt es convertirà en la capital del dolç el 12 i 13 d'octubre amb la celebració de la 35a edició de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra, un dels esdeveniments més destacats del calendari agroalimentari i turístic de la comarca. Enguany, la fira continuarà apostant pel producte local, amb més de 130 expositors i una àmplia oferta de tallers, degustacions i ponències al voltant de la gastronomia dolça.

La presentació oficial de la fira va tenir lloc aquest dimarts al matí a la Plaça del Torró, on l'alcaldessa Sílvia Fernàndez va destacar la importància de l'esdeveniment per a la promoció del poble, afirmant que "és un dels millors aparadors d'Agramunt". La fira no només exposa el millor del torró i la xocolata a la pedra, sinó que també inclou productes agroalimentaris locals de qualitat.

Noves activitats i formació professional

Una de les grans novetats d'aquesta edició serà la creació de l'Acadèmia del Torró, una matinal formativa adreçada als estudiants d'hostaleria. Reconeguts mestres pastissers com Zoe Valero (Torrons Fèlix) i Josep Maria Ribé, chef director de la Chocolate Academy de Barcelona, seran els responsables de formar als futurs professionals de la cuina dolça. Aquesta activitat busca afavorir la formació i la innovació en l'elaboració de torrons.

Un cap de setmana ple de sabors i tradició

El Pavelló Firal serà l'epicentre de la fira, amb el Pavelló Dolç dedicat als torronaires amb IGP Torró d'Agramunt. Al llarg del cap de setmana, els visitants podran descobrir noves creacions i sabors a través d'activitats com el Campionat Nacional Torró Creatiu Mestre Àngel Velasco, que premiarà les receptes més innovadores. També s'oferiran ponències sobre la combinació del torró amb vins i altres productes del territori, amb la presència de professionals com Àngel Lluch i Diego Alías.

Xocolata, vins i alta pastisseria

El diumenge, l'Aula del Gust serà l'escenari de demostracions que combinaran xocolata i vins de proximitat. Hi participaran experts com Alexis García, recentment nomenat Millor Mestre Artesà d'Espanya 2024, i altres professionals que exploraran la versatilitat de la xocolata a través de sessions de tast i demostracions en directe.

Activitats familiars i música per a tothom

A banda del vessant gastronòmic, la fira també oferirà activitats per a tots els públics. L'Espai Cuinetes acollirà tallers pedagògics per a infants, mentre que les foodtrucks i els concerts en directe ompliran d'animació els espais públics de la vila. Per primera vegada, es podran veure espectacles infantils a la Plaça del Mercat.

Inauguració i visites destacades

La fira s'inaugurarà oficialment el dissabte 12 d'octubre amb la presència del conseller d'Agricultura, Òscar Ordeig, i del president del Parlament, Josep Rull, que recorreran els espais de la fira per conèixer les propostes locals. Les inscripcions per a les activitats que requereixen reserva prèvia estan obertes des del 2 d'octubre a través de l'Oficina de Turisme d'Agramunt o el lloc web oficial de la fira.

Agramunt, una vegada més, es prepara per acollir una fira que és molt més que un esdeveniment gastronòmic; és una celebració de la tradició, la qualitat i la innovació del torró i la xocolata a la pedra.

Comentaris