Jornada a l’IEI per combatre el malbaratament alimentari

Empreses i entitats socials uneixen esforços a Lleida per impulsar solucions innovadores contra el malbaratament alimentari
Imatge de la jornada Aprofitem els aliments. Foto: Diputació de Lleida
photo_camera Imatge de la jornada Aprofitem els aliments. Foto: Diputació de Lleida

L’Institut d’Estudis Ilerdencs ha acollit la vuitena edició de la jornada Aprofitem els aliments, on empreses del sector agroalimentari i entitats socials han compartit projectes per lluitar contra el malbaratament alimentari. La trobada ha estat organitzada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, el Banc dels Aliments, l’Ajuntament de Lleida i la Diputació de Lleida.

El vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació, Jordi Verdú, ha clausurat l’esdeveniment destacant la necessitat de treballar conjuntament per reduir el desaprofitament d’aliments, afirmant que "solucions locals poden tenir un impacte global". Verdú ha subratllat la importància de la col·laboració entre empreses i entitats per construir una economia més sostenible i digitalitzada al territori.

La jornada ha comptat amb la participació de Maria Dolors Vila, directora dels Serveis Territorials d’Agricultura a Lleida, que ha alertat sobre el malbaratament de 35 quilos d’aliments per persona a Catalunya. També, la regidora de Cultura de Lleida, Pilar Bosch, ha valorat la posició de Lleida com a capital agroalimentària i ha elogiat les empreses locals pel seu compromís amb la sostenibilitat.

Entre les iniciatives presentades, Talkual Foods, la Fundació Jericó i Quàlia Cooperativa de Lleure han exposat les seves experiències per reduir el malbaratament a través de la col·laboració. També, empreses com bonArea i Roscofruits han destacat l’aplicació de l’economia circular en els seus processos productius com a exemple d’innovació.

Comentaris