Una obra de teatre a la Llotja de Lleida explora el xoc cultural entre temporers i catalans

L'obra, dirigida per Albert Baldomà i protagonitzada per actors professionals i temporers reals, s'estrena el 14 de setembre amb l'objectiu de generar una profunda reflexió social
Actors de l'obra de teatre assajant. Foto: Alba Mor
photo_camera Actors de l'obra de teatre assajant. Foto: Alba Mor

L'obra El que és nostre s'estrenarà el 14 de setembre a la Llotja de Lleida, portant a l'escenari una reflexió sobre les tensions i connexions entre treballadors temporers i la societat catalana. Dirigida per Albert Baldomà, nascut a Puigverd de Lleida, la peça destaca per la seva barreja de llenguatges, cultures i actors professionals amb temporers reals, que interpreten el xoc cultural que viuen quan arriben a les terres de fruita.

El drama, protagonitzat per Mabel Olea i amb la participació d’Eduard Muntada, explora la identitat, les barreres culturals i l'amor, centrant-se en la història d'un temporer senegalès i la filla d'un pagès català. L'obra també compta amb col·laboracions destacades, com les de la cineasta Alba Cros i l'escriptora Teresa Ibars.

Baldomà, que va concebre el projecte durant la pandèmia, destaca que El que és nostre busca fer reflexionar sobre la relació entre autòctons i immigrants, desafiant prejudicis i promovent una autocrítica social. El director afirma que ningú és racista fins que la seva filla està amb un negre pobre, posant de manifest les tensions racials latents.

La producció, que ha rebut diversos premis com l'Art For Change de la Fundació la Caixa i el Premi Barcelona 2020, inclou la participació de temporers de Romania, Gàmbia, Senegal i el Marroc. Ibrahima Bao, un dels temporers que formen part del repartiment, subratlla la importància de l'obra: ens necessitem mútuament. Sense els temporers, qui recolliria els productes de Lleida".

Les entrades per a l'estrena ja estan disponibles a les taquilles i a la pàgina web del teatre de la Llotja, i s'espera que l'obra provoqui una profunda reflexió sobre la relació entre la immigració i la societat catalana.

Comentaris