
Endesa ha ofert, a la seva seu de Lleida, una jornada tècnica de formació als Agents Rurals per tal de mostrar les noves tecnologies i les mesures adoptades per la companyia per reduir l'electrocució d'ocells, ja que el cos d'Agents Rurals mitjançant les seves tasques d'inspecció a les línies elèctriques ha observat una constància en les electrocucions avícoles.
Les tecnologies que ha incorporat la companyia elèctrica compten amb materials més resistents i duradors, evitant així, els desperfectes a les instal·lacions.
Pretenen adaptar els suports mitjançant treballs en tensió, és a dir, sense interrompre el servei elèctric als clients
Els treballs d'adaptació tenen en compte tres eixos: la reforma del cap de la torre, la modificació i redistribució d'aparellatges ja existents i la instal·lació d'elements de protecció i l'anticol·lisió per evitar que els ocells hi facin el niu.
"Valorem positivament aquesta jornada perquè ens permet millorar protocols i procediments i estar en contacte amb les empreses elèctriques. A més, podem observar in situ tots els tipus de suports per evitar l'electrocució d'ocells", ha afirmat el sotsinspector de l'àrea regional de Lleida dels Agents Rurals, Joel Capdevila.

El responsable de la unitat territorial d'Endesa Distribució a Lleida, José Moreno, ha explicat que en el marc del conveni d'enguany comprès entre 2020 i 2024 i firmat amb la Generalitat, Endesa preveu actuar en 1.700 suports de la xarxa de diferents punts del país.
Projectes a favor de la biodiversitat d'Endesa a Catalunya
Endesa té a Catalunya diversos projectes propis o en col·laboració amb entitats, organismes o empreses externes per desenvolupar solucions que protegeixin la flora i la fauna del territori, i al mateix temps, preservar la biodiversitat. Algun d'ells són el projecte cuabarrada, en col·laboració amb Birding Natura; la protecció del gaig blau a l'Alt Empordà, amb els Amics del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà; o la instal·lació de punts d'alimentació per a voltors al Prepirineu i Pirineu de Lleida, de l'ONG Trenca.