Quan encara queden força setmanes abans no s’acabi l’estiu i molts catalans encara gaudeixen de les seves vacances, l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) incentiva a les famílies a seguir mantenint una bona alimentació, amb àpats saludables i una correcta tria de fruita i de productes estacionals.
Des de l'Agència s'aconsella prioritzar el consum d'aliments frescos, produïts localment i de temporada. Com per exemple, amanides o cremes fredes. També recomana aprofitar la fruita de temporada -melons, síndries, préssecs, nectarines o macedònies-.
Ressalta també la importància de la reducció de sal -ja que es pot substituir per aromes i herbes aromàtiques- i condimentar els plats amb oli d'oliva. També caldria incrementar el consum de llegums.
Les fruites seques crues o torrades són ideals per acompanyar receptes i una font important de nutrients.
Tots aquests elements, han d'anar acompanyat d'aigua, única beguda bàsica i vital. També és important entre hores. Amb les begudes refrescants cal anar amb compte per no consumir massa sucre i calories extres.
D'altra banda també cal vigilar amb els gelats, és preferible triar els làctics semidesnatats o desnatats, que tenen menys greixos.
És una bona època per menjar més a poc a poc, assaborint els aliments i digerint-los millor. És recomanable implicar els més joves en la tria dels menús familiars, la compra de casa i l'elaboració dels àpats.
L'Agència de Salut Pública promou una campanya d'alimentació saludable
L'estiu és una bona època per implicar els més joves en l'elaboració dels àpats
