La fira gastronòmica ha celebrat la seva segona jornada amb la participació del vicepresident de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Jordi Verdú, i una sèrie de tastos destacats d’oli verge extra i de la DOP Pera de Lleida.
Amb la marca ‘Gust de Lleida’ consolidant-se en el panorama gastronòmic estatal, la Diputació de Lleida ha reforçat el suport als productes del territori, facilitant que la DOP Les Garrigues sigui l’oli oficial del certamen. Això ha permès posar en valor la qualitat dels olis lleidatans.
Els assistents han pogut degustar olis de la Cooperativa Baró de Maials, la Cooperativa Oli Rupestre del Cogul i la Cooperativa de Sant Isidre de les Borges Blanques, a més de la DOP Pera de Lleida. En total, set cooperatives han donat a conèixer els seus olis sota el paraigua de la DOP Les Garrigues, reafirmant el seu compromís amb la promoció del producte de qualitat.
A nivell institucional, Jordi Verdú ha mantingut trobades amb representants d’altres institucions, com la directora del Fòrum, Ana Trevisani, i el vicepresident de la Diputació d’A Corunya, Xosé Regueira, per compartir estratègies en la promoció agroalimentària.
En l’àmbit empresarial, ha visitat l’estand de MyChef, marca de l’empresa lleidatana Distform, referent en tecnologia per a la conservació d’aliments. A més, els xefs lleidatans Ivan Pascual i Mateu Blanch han presentat innovadores propostes culinàries amb productes de proximitat.
Un dels moments destacats ha estat l’interès del xef japonès Kanji Kobayashi pels olis de la DOP Les Garrigues, valorant-ne les característiques organolèptiques i el seu potencial en la gastronomia internacional.
El Galicia Fórum Gastronòmic finalitzarà aquest dimarts, amb la presència continuada de la Diputació de Lleida i la DOP Les Garrigues, consolidant ‘Gust de Lleida’ com un referent en el sector agroalimentari.