El millor vermut del món el tenim a Lleida

Els vermuts Marnuthem de Bell-lloc d'Urgell guanyen dos ors als World Vermouth Awards
Marc Cuenca amb el seu vermut guardonat. Foto: ACN
photo_camera Marc Cuenca amb el seu vermut guardonat. Foto: ACN

Bell-lloc d'Urgell, situat al Pla d'Urgell, ha esdevingut el centre d'atenció del món del vermut gràcies al reconeixement que han rebut els vermuts de la marca Marnuthem als prestigiosos World Vermouth Awards. Aquest concurs internacional ha distingit els vermuts semi dolç i semi sec de la marca, amb els guardons d'or per als seus Rosat 2024 i Blanc 2023, respectivament.

Els creadors d'aquesta excel·lent beguda, Marc Cuenca i Núria Sánchez, han vist com la demanda pel seu producte s'ha disparat, fent-los plantejar un increment del 50% en la seva producció per al 2025. Si actualment comercialitzen unes 1.000 ampolles, esperen arribar a les 1.500 en el pròxim any, un augment motivat pel fet que ja han esgotat les existències dels seus vermuts blanc i rosat, tot i que encara no ha començat la verema de la nova anyada.

Un dels elements que fa únic el vermut Marnuthem, segons explica Cuenca, és el seu respecte pel vi, que es manté com a protagonista. Per això, recomana servir-lo ben fresc, directament de la nevera i sense gel, per gaudir-ne al màxim.

L'aventura de Marnuthem va començar el 2018 quan, després d'un viatge que Núria Sánchez va regalar a Cuenca, la parella va descobrir la seva passió pel món del vi. Tot va començar com un projecte personal, elaborant vermut a casa per compartir amb la família i amics. Amb el temps, van perfeccionar la recepta fins que es van adonar que havien creat un producte diferent, amb una frescor i qualitat que els va animar a comercialitzar-lo el 2021.

Els reconeixements internacionals no s'han fet esperar. Després d'una medalla de plata al World Vermouth Awards el 2022, Marnuthem ha assolit els màxims guardons d'or els darrers dos anys. A més, ha estat premiat en altres certàmens prestigiosos com els IWSC, la Guia Peñín, el concurs CINVE i CIVAS, i els premis VINARI.

Aquest èxit ha consolidat el vermut de Bell-lloc d'Urgell com un producte premium de producció limitada, elaborat amb raïm de la DO Costers del Segre. El vermut rosat prové de vinyes situades a Tàrrega, mentre que el macabeu s'obté de Torres de Sanui, a Lleida.

Marc Cuenca ha destacat la importància que un vermut català hagi rebut aquest màxim reconeixement internacional. A més, creu que aquest èxit és un impuls per a tot el sector del vermut a Catalunya, i espera que aquest tipus de reconeixements ajudin a enfortir la presència i la notorietat d'aquesta beguda a nivell global.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement