Un nou obrador retorna el pa diari a Estac després de 60 anys

Ivan Agustí impulsa un projecte artesanal al Pallars Sobirà, amb productes de proximitat i venda per encàrrec
Ivan Agustí elaborant panettones a l'obrador. Foto: ACN
photo_camera Ivan Agustí elaborant panettones a l'obrador. Foto: ACN

El petit poble d'Estac, al Pallars Sobirà, amb només vint habitants, ha estrenat aquesta setmana un obrador de brioixeria i pa, impulsat per Ivan Agustí. Fa dos anys, Agustí va decidir deixar el Maresme per establir-se al Pallars i iniciar aquest projecte amb l'objectiu de revitalitzar la zona. L'obrador no tindrà un punt de venda físic, sinó que el producte es distribuirà a través d'encàrrecs i mercats setmanals com el de la Pobla de Segur. Agustí aposta per una producció artesanal amb ingredients de proximitat, destacant la seva primera creació: la Pallaresa, una galeta de codonyat i nous.

Els veïns han acollit l'obertura amb entusiasme, ja que, després de més de seixanta anys, podran gaudir de pa diari sense necessitat de desplaçar-se fins a Sort, la localitat més propera, situada a uns 13 quilòmetres. El nou obrador suposa un canvi per al poble, que no busca el turisme sinó oferir un servei als seus habitants i a la comarca. Tot i que en el passat es va reobrir puntualment un forn durant els estius, aquest octubre del 2024 marcarà un nou capítol per a Estac, amb l'arribada d'aquest obrador.

Comentaris