Els pagesos de les comarques de Ponent han iniciat la collita de la flor d'hivern, l'última varietat de pera que es cull en la zona. Amb aquesta etapa, s'arriba a la recta final de la campanya de la fruita, que en les setmanes vinents veurà la collita de les darreres varietats de poma, com l'Story, Fuji i Pink Lady.
Pere Roqué, president d'Asaja a Lleida, ha posat de manifest que, un any més, la campanya ha superat els vuit mesos, consolidant-se com una de les més llargues de l'estat espanyol. Aquestes activitats generen més de 20.000 llocs de treball, essencials per a l'economia local. La pera flor d'hivern és especialment valorada en els mercats interiors, i enguany s'han obtingut volums de qualitat acceptables, gràcies a les condicions climàtiques que han estat menys severes que l'any passat.
La campanya de la fruita a Ponent va arrencar a l'abril amb les primeres aclarides de la fruita de pinyol, i a finals de maig es van començar a collir les primeres varietats d'albercocs. A mesura que avançava l'estiu, es van sumar les nectarines, paraguaians i préssecs, fins a arribar a la pera blanquilla al juliol. Agost va portar altres varietats com la poma Gala i la pera Conference, i al setembre va predominar la poma Gala, marcant el camí cap a la finalització de la campanya a l'octubre, abans de novembre.
Pere Roqué, president d'Asaja a Lleida, ha posat de manifest que, un any més, la campanya ha superat els vuit mesos, consolidant-se com una de les més llargues de l'estat espanyol. Aquestes activitats generen més de 20.000 llocs de treball, essencials per a l'economia local. La pera flor d'hivern és especialment valorada en els mercats interiors, i enguany s'han obtingut volums de qualitat acceptables, gràcies a les condicions climàtiques que han estat menys severes que l'any passat.
La campanya de la fruita a Ponent va arrencar a l'abril amb les primeres aclarides de la fruita de pinyol, i a finals de maig es van començar a collir les primeres varietats d'albercocs. A mesura que avançava l'estiu, es van sumar les nectarines, paraguaians i préssecs, fins a arribar a la pera blanquilla al juliol. Agost va portar altres varietats com la poma Gala i la pera Conference, i al setembre va predominar la poma Gala, marcant el camí cap a la finalització de la campanya a l'octubre, abans de novembre.