Aitona destaca el Mas de Volta Llauradó com a patrimoni de pedra seca

Aitona celebra una jornada de descoberta del Mas de Volta Llauradó, una joia arquitectònica de pedra seca, dins la Setmana de la Pedra Seca 2024
Visita al Mas de Volta Llauradó. Foto: Mirada Local
photo_camera Visita al Mas de Volta Llauradó. Foto: Mirada Local

Aquest diumenge, l’Ajuntament d’Aitona ha organitzat una visita guiada al Mas de Volta Llauradó, una de les edificacions de pedra seca més emblemàtiques de Catalunya. La cita, que forma part de la Setmana de la Pedra Seca 2024, ha reunit veïns i visitants que han pogut descobrir aquest tresor històric situat a la vall de Carratalà.

Constituït entre 1860 i 1870, el Mas Llauradó és conegut com la "catedral dels masos de volta", amb una superfície de 200 m² i una volta de canó. A més de la seva utilitat com a refugi i magatzem, inclou una era per al batre.

Els participants han tingut l’oportunitat d'aprofundir en les tècniques tradicionals de pedra seca utilitzades en la seva construcció, un coneixement que actualment forma part del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO.

Eusebi Valera, regidor de Patrimoni, ha subratllat la importància de preservar aquests elements històrics, afirmant que el Mas Llauradó és un símbol de l'identitat d'Aitona. A més, ha agraït al propietari Ramon Teixidó i a Andreu Viladegut, responsable de la conservació del mas, per la seva tasca en mantenir viu aquest patrimoni.

Comentaris