Els millors olis de Catalunya reconeguts a la Fatarella

La primera edició dels Premis Millors Olis d'Oliva Verge Extra celebra la qualitat de l'oli català, amb diversos guanyadors de Ponent, com Finques de L'Olivera i Mas Curró Extra de Mas Curró
Els guardonats com els 10 millors olis d'oliva verge extra amb el conseller Ordeig. Foto: Cedida pel Govern
photo_camera Els guardonats com els 10 millors olis d'oliva verge extra amb el conseller Ordeig. Foto: Cedida pel Govern

A la Fatarella es va celebrar divendres 13 de desembrre la primera edició dels Premis Millors Olis d'Oliva Verge Extra, amb la presència del conseller d'Agricultura, Òscar Ordeig. Els premis van reconèixer la qualitat dels olis d'oliva de Catalunya, amb guardons destacats per olis de Ponent com Finques (L'Olivera) i Mas Curró Extra (Mas Curró).

Els premis van destacar els millors olis en diverses categories, com el millor packaging i les varietats autòctones. Finques, Mas Curró Extra i Padrí (Josep Maria Catà Català) van ser alguns dels olis guardonats. A més, es van premiar projectes innovadors de recuperació de varietats autòctones, com el Mas Curró Extra de Vera del Vallès.

Amb l'objectiu de promocionar la gastronomia i la producció d'oli d'oliva verge extra de Catalunya, aquest esdeveniment també va formar part de la celebració de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia el 2025.

Comentaris