La sala Zona Zero de l'Institut d'Estudis Ilerdencs presenta des d'aquest dimecres fins al 22 de setembre una fascinant exposició titulada "El farcell de la postguerra. Quan la gana aguditza l'enginy". A través d'una detallada mostra, es revela com la població va gestionar l'alimentació en els difícils anys posteriors a la Guerra Civil espanyola.
Després de tres anys de conflicte que havien deixat l'economia en completa desorganització, amb el comerç paralitzat i severes dificultats en els transports i les comunicacions, va començar un lent camí de recuperació. L'exposició explora aquest període crític, quan l'escassetat i la necessitat van conduir a l'aparició de l'estraperlo, un comerç il·legal que proveïa al mercat negre d'aliments i altres productes.

L'exposició 'El farcell de la postguerra' està dissenyada per retre homenatge a les famílies que van viure en aquesta dura època, des de la Guerra Civil fins a la fi de l'autarquia el 1951. Amb deu àmbits temàtics que van des de l'alimentació nacional fins a l'economia domèstica i la transformació social a través de l'Auxili Social, la mostra ofereix una visió integral d'una època marcada per la resiliència i la creativitat per sobreviure.
La mostra és una continuació de l'exposició anterior "Menús de Guerra. Cuina d'avantguarda i supervivència", i ha estat produïda amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Museu d'Història de Catalunya.