Una recepta de Granel

Arancini amb bolets

Per preparar aquest deliciós plat la @nelasgreens s'ha proveït de tots els ingredients a Granel Lleida, la botiga d'alimentació ecològica, sostenible i de productes de proximitat, amb el Jordi Castillo i l' Hiba Al Deiri al capdavant de l'establiment situat al cor de Lleida

Arancini foto

Pel Risotto: 1 tassa i 1/2 d’arròs del Delta, 14 g de barreja de bolets deshidratats, 1/2 ceba xalota, 3 cullerades d’all en pols, 3 cullerades de julivert, 1,25 L. d'aigua, 3 cullerades de mantega, 3 cullerades d'oli d'oliva, 1/3 tassa de vi blanc sec, 1/2 tassa de parmesà. Pels Arancini: 1/2 tassa de farina d’arròs, 4 ous, 2 tasses de pa ratllat, 250 g de mozzarella, 10 g de barreja de bolets en pols, Oli per fregir.

Els arancini o arancine són unes boles d’arròs típiques de la tradició gastronòmica de l’illa de Sicília. Per preparar el risotto primer porta l'aigua a ebullició i apaga el foc. Afegeix els bolets deshidratats i deixa'ls reposar uns 30 min. Treu els bolets de l'aigua i deixa el brou a l’olla a foc baix. Talla els bolets en trossos petits i reserva'ls. 

En una paella posa-hi oli i mantega i sofregeix la ceba tallada petita fins que sigui transparent (uns 5−10 min).Afegeix l'arròs, la ceba granulada, l’all en pols i el julivert, remena durant 1 min i tira-hi els bolets. Remena i incorpora elvi. Cou fins que s'evapori. Ves afegint el brou i remenant fins que estigui cuit (15−20 min). Si falta brou, afegeix-n’hi fins que quedi cremós. Ajusta la sal.

És recomanable refredar el risotto durant mitja hora a la nevera. Com dèiem, els arancini són boles d’arròs arrebossades i fregides, tot i que la forma tradicional és cònica. Hi ha uns motlles anomenats arancinotto. Si no en tens, pots fer-los esfèrics utilitzant les mans com a motlle i inserint un tros de mozzarella al centre de cada bola.  

Per preparar l’arrebossat primer barreja la farina d’arròs i els bolets en pols en un plat poc profund. Prepara un segon plat amb l’ou batut. Posa en un tercer recipient força pa ratllat. Passa les boles per la mescla de farina i bolets, després per l’ou batut i a continuació pel pa ratllat, assegura’t que estiguin ben recobertes prement-les amb les mans. Fregeix-los completament submergits en l’oli a 180 °C, fins que estiguin ben daurats. Serveix-los immediatament amb salsa de bolets i tomàquet per acompanyar. 

FOTO GRANEL LLEIDA

Som Granel, la teva botiga d’alimentació ecològica, saludable, responsable i de proximitat. Som Artesania. Gourmet. Gluten Free. Vegan. Som comerç just. Som Foodies!

Pi i Margall, 11 - 25004 Lleida - Tl. 654 86 25 74 - www.quatrevents.es

*Cada setmana noves receptes a l'Instagram de @granel_lleida

Comentaris