La segona edició de la Jornada sobre 'Música i Transformació Social: Música i salut' torna a prendre l'escenari de l'Orfeó Lleidatà amb una píndola social i humanitària. L'esdeveniment tindrà lloc a la ciutat lleidatana el 10 de novembre amb una programació farcida de conferències, col·loquis i tallers sobre les connexions que consoliden la música i la salut.
Enguany, la programació matinal de la iniciativa compta amb una conferència inaugural sobre 'La potencialitat de la música' a càrrec del divulgador i científic Jordi A. Jauset i una taula rodona moderada pel músic i activista, Natxo Tarrés, formada per les perspectives professionals de la professora de música i especialista en neuroeducació, Elisabet Carbonell; la metgessa i oncòloga de l'HUAV, Marta Bonet; la cap d'estudis de l'IE Magraners de Lleida, Nona Aixalà; les musicoterapeutes, Raquel Peremartí i Rochsane Taghikhani; i el psicòleg, Raül Hernàndez.
Tanmateix, la jornada seguirà el seu curs amb una programació de tarda que compta amb un taller de percussió corporal a càrrec del músic, Santi Serratosa; una taula rodona on es compartiran experiències i contextos clínics hospitalaris moderada pel musicoterapeuta, Pau Gimeno; un concert de la mà de l'Agrupació de Música Moderna del Servei de Rehabilitació Comunitària de l'Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida; i un taller de musicoteràpia destinat a les persones que conviuen amb Parkinson i Alzheimer a càrrec de la pianista i compositora, Conxita Bentz.
La iniciativa es podrà seguir també de forma telemàtica mitjançant el Canal Alícia de l'Acadèmia de forma gratuïta i amb inscripció prèvia
Paral·lelament a les jornades de música i salut, l'Acadèmia Catalana de la Música -coorganitzadora de la iniciativa- celebrarà el seu 6è Fòrum Anual els dies 10, 11 i 12 de novembre a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), dins del marc de les seves Jornades Internacionals de Música i Neurologia.
