Aquest 2 i 3 d'abril, la Granja Pifarré acull Hanami Horta, una cita única agrocultural que vol apropar els visitants a l'espectacular fenomen de la floració anant fins a l'origen de la fructicultura, visitant un camp de perers florits i fent una degustació de peres de Lleida de la mateixa finca visitada, la Torre del Fugó. La trobada, organitzada conjuntament amb Nomon Turisme Cultural, va tenir una primera convocatòria el 26 i 27 amb un gran èxit d'assistència.

L'activitat comença a l'agromuseu de Granja Pifarré, a l'Horta lleidatana, que ha reservat un espai especial per detallar els orígens de la fruita a Ponent. En aquest espai es poden veure estris de treball antics (bancs de fusta, medidors de recol·lecció, antics cistells de canyís per collir fruita...) així com una revista antiga del 1955 on l'Horta de Lleida és presentada com la Meca de la fruta.
Tot seguit, es fa una visita al camp de perers conferència de la Torre Fugó i es descobreix quines peres formen part de la DO Pera de Lleida, així com altres curiositats del cultiu com la seva producció, manteniment i recol·lecció.

Per acabar, es fa un tast degustació de pera conferència, una de les varietats de pera més dolces. A més, tots els visitants són obsequiats amb 1 kg de peres de la mateixa finca visitada.
Tothom que es vulgui inscriure pot fer-ho des de la web de Granja Pifarré
Hanami Horta, un fenomen tan espectacular com fugaç
La floració és un procés dels arbres fruiters que dura deu dies aproximadament per aquest motiu només es podran fer dos caps de setmana dedicats a aquest moment tan primaveral i, alhora, tan important per la producció de fruita dolça de la nostra pagesia.

A Lleida, aquest fenomen és molt vistós per la flor d'un color blanc intens i ara té un nou nom propi: Hanami Horta. Una activitat pensada per a tots els públics amb descoberta entre perers florides i propostes experiencials.
Turisme de Lleida i la Marca Horta fan suport a aquesta iniciativa que segueix les petjades de la pagesia del Baix Segrià que ha presentat l'espectacle de la floració com una oportunitat perquè la gent descobreixi i visiti els camps de cultiu. En el Cas de Granja Pifarré, es reforça l'activitat amb l'espai històric de l'agromuseu i la degustació de peres conferència de la mateixa Horta de Lleida.
