El regidor de l’Ajuntament de Bell-lloc d’Urgell, Marc Cuenca assegura que la primera edició de la fira Gastronomia i Vi ha sigut tot un èxit, malgrat la modèstia amb la qual s’ha començat. Satisfacció per part dels expositors, i centenars de persones que van visitar la fira són motius per treballar en la seva continuïtat. La fira s’ha ubicat a La Cultural i el balanç permet pensar a incrementar lleugerament la capacitat d'expositors, segons Cuenca.

Marc Cuenca també ha destacat que des de l’organització es va decidir que no es permetria la venda de cervesa en el certamen, com a mesura per definir el que vol ser la fira, encara que reconeixia que “era una decisió molt arriscada”.
Per la seva banda l’alcaldessa de Bell-lloc d'Urgell, Rosa Buira, va destacar que el certamen es va gestar amb l’objectiu que fos eina de promoció i divulgació dels productors locals i contribuir a dinamitzar l’economia del territori.

Dos dies intensos que han combinat un programa de jornades tècniques, i una part expositiva en la qual hi ha participat una vintena de productors; cellers de la DO Costers del Segre, i elaboradors d’embotits, formatges, melmelades, xocolata entre altres.
Albert Capell de Conserves Capell de Bellvís, Isidre Ribalta del celler Carviresa, el sommelier i escriptor Javier Campo van ser els ponents de les jornades.
