Arxiven una peça del "cas Boreas" per prescripció

L’Audiència Nacional confirma el sobreseïment d’una investigació que implicava 14 persones, mentre una altra peça anirà a judici per irregularitats en contractes d’obra pública
Els Mossos a la Diputació, l'octubre del 2018. Foto: ACN
photo_camera Els Mossos a la Diputació, l'octubre del 2018. Foto: ACN

Una peça separada del "cas Boreas" sobre suposada corrupció a la Diputació de Lleida entre 2011 i 2018 ha estat arxivada per prescripció. Segons avança Segre i confirma l’Audiència Nacional, és una peça on s’investigava la suposada relació amb la trama del 3% on hi havia 14 persones investigades, entre les quals empresaris del Pla d’Urgell, l’exdirector d’Infraestructures del Govern entre el 2011 i 2015, Enrique Regaño, que era l’encarregat de les adjudicacions a la diputació quan Joan Reñé era el president, i qui va ser president d’Infraestructures, Lluís Quer, entre d’altres. La Sala Penal de l’Audiència Nacional ha ratificat en una interlocutòria el sobreseïment provisional i l’arxivament decretat pel jutjat Central d’Instrucció 5.

El sobreseïment s’ha acordat al considerar el magistrat jutge d’instrucció que no resulta degudament justificada la perpetració de cap delicte i que, a partir del 26 de maig d’enguany, no és poden acordar noves diligències al haver expirat el termini màxim d’un any d’instrucció establert sense que s’hagués acordat cap pròrroga.

El Ministeri Públic va recórrer apuntant que no havia expirat el termini màxim d’instrucció però l’Audiència Nacional ho va desestimar. De moment només una de les peces separades d’aquest cas de suposada corrupció a la Diputació de Lleida arribarà a judici. Es tracta de la que implica l’excap de carreteres de la Generalitat a Lleida, Jordi Benet, per qui la fiscalia demana 12 anys de presó per manipular, suposadament, adjudicacions. En aquest sentit, està acusat de prevaricar en relació amb suposades irregularitats en contractes d’obra pública.

El "cas Boreas" es va destapar fa prop de 6 anys, el 2 d’octubre quan hi va haver un escorcoll policial a la Diputació de Lleida i els Mossos d’Esquadra es van emportar detingut l’aleshores president Joan Reñé.

Comentaris