ERC Lleida rebutja un pacte amb el PSC al Parlament

La secció dels republicanes aposta per anar a noves eleccions: "No ens fan por les urnes"
Pere Aragonès i Salvador Illa, saludant-se al Parlament. Foto: ACN
photo_camera Pere Aragonès i Salvador Illa, saludant-se al Parlament. Foto: ACN

La secció local d'ERC a Lleida s'ha posicionat en contra de qualsevol pacte amb el PSC al Parlament de Catalunya, després d'haver-ho parlat en un ampli debat intern i consultat amb els militants.

Si primer ha estat el Jovent Republicà qui ha fet públic el seu posicionament de no facilitar la investidura de Salvador Illa, ara des de Lleida, els republicans recorden que al Parlament tenen la "missió" de defensar els drets i les llibertats dels ciutadans i treballar per la independència del país alhora que promoure polítiques progressistes. Un pacte amb el PSC diuen ho faria incompatible. També remarquen que no els fan por les urnes i criden a mantenir la "coherència" i la "integritat" dels principis del partit.

En un comunicat emès aquest dimecres, ERC considera que les eleccions són una "oportunitat" per a la ciutadania de decidir el seu futur, i asseguren que estan preparats per afrontar qualsevol convocatòria electoral amb la "convicció" que els seus principis seran recolzats pels ciutadans. En aquest sentit, insisteixen que no tenen por a sotmetre's al "veredicte" de les urnes perquè saben que la seva "lluita per una Catalunya lliure, justa i republicana", és la que compta amb el suport majoritari.

Per tot plegat, des de la secció local de Lleida fan una crida a mantenir la "coherència" i la "integritat" dels principis del partit i rebutgen qualsevol aliança amb aquells que han "actuat en contra de la voluntat democràtica de poble català". Així, insten a la direcció nacional a seguir treballant per una Catalunya independent i republicana, mantenint-se fidel als valors que defineixen el partit.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement