Òscar Ordeig pren el comandament de la conselleria d'Agricultura

El nou conseller promet reduir la burocràcia i impulsar la modernització d'infraestructures agrícoles a Catalunya
Imatge d'Oscar Ordeig, nou conseller d'Agricultura. Foto_ Oriol Bosch
photo_camera Imatge d'Oscar Ordeig, nou conseller d'Agricultura. Foto_ Oriol Bosch

Òscar Ordeig (Vic, 1978) sera el nou conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca en un moment crític per al sector agrícola català. Després de mesos de mobilitzacions liderades per la Revolta Pagesa, una organització que ha sorgit com a resposta a la greu crisi que afecta el sector, Ordeig té l'objectiu de calmar els ànims i impulsar canvis substancials.

El primer pas que ha pres el nou conseller, sota el govern de Salvador Illa, ha estat restaurar el nom tradicional del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, en lloc del d'Acció Climàtica, adoptat fa dues legislatures per la consellera Teresa Jordà. Segons Ordeig, aquest canvi no és només simbòlic, sinó una manera de reafirmar el compromís del Govern amb les necessitats del sector agrícola, una demanda central de les mobilitzacions recents.

Durant la campanya, Ordeig va expressar la seva intenció de millorar la gestió del Departament i de reduir la burocràcia que afecta els agricultors. El nou conseller aposta per la simplificació administrativa i la reforma de les oficines d'agricultura per tal de facilitar la feina dels pagesos. També ha destacat la importància de recuperar el servei d'extensió agrària, un programa que ofereix suport tècnic i acompanyament als agricultors, amb l'objectiu de transformar els serveis públics en un recurs útil i no en un obstacle.

Un altre dels grans reptes que Ordeig ha identificat és la modernització del regadiu a Catalunya, un àmbit en què es troba a la cua de l'Estat. Per al nou conseller, és prioritari impulsar la millora d'infraestructures bàsiques i tecnològiques que permetin a les explotacions agrícoles competir en un entorn cada vegada més exigent.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement