Pau Juvillà rebutja l'amnistia i demana una resolució europea

L'exdiputat de la CUP busca que el Tribunal Europeu de Drets Humans estableixi un precedent sobre les vulneracions de llibertat d'expressió en el seu cas
Pau Juvillà, a les portes dels jutjats de Lleida. Foto: ACN
photo_camera Pau Juvillà, a les portes dels jutjats de Lleida. Foto: ACN

Pau Juvillà, exdiputat de la CUP al Parlament, ha anunciat avui la seva decisió de presentar al·legacions per excloure's de la llei d'amnistia. Juvillà busca així impulsar una demanda contra l’Estat espanyol davant del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) d’Estrasburg, en considerar que els seus drets humans i la llibertat d'expressió han estat greument vulnerats.

En una roda de premsa celebrada davant dels jutjats de Lleida, Juvillà ha exposat que l'objectiu és que el TEDH pugui dictar una sentència que estableixi un precedent i condemni Espanya per les vulneracions que, segons ell, ha patit. "És fonamental que Estrasburg es pronunciï sobre aquest tema i estableixi clarament que els drets de llibertat i d'expressió política han estat vulnerats", ha afirmat Juvillà.

L’exdiputat ha detallat que ha escollit aquesta via jurídica per evitar la llei d’amnistia, ja que creu que això permetrà un procés judicial més clar davant de les instàncies europees. La demanda presentada es basa en els articles 9 i 10 de la Convenció Europea de Drets Humans, que protegeixen la llibertat ideològica i d’expressió.

El cas de Juvillà es remunta a la seva etapa com a regidor a l'Ajuntament de Lleida, quan es va negar a retirar uns llaços grocs en període electoral, cosa que va provocar una denúncia per part de Ciutadans i advertències de la Junta Electoral Central. Després de ser elegit diputat, va ser condemnat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) a mig any d’inhabilitació i una multa de 1.080 euros per desobediència.

Carles López, advocat de Juvillà, ha justificat la negativa a acollir-se a l’amnistia per considerar que la causa ja està completament resolta i que l’amnistia no tindria un efecte real en la situació actual. López ha afegit que acceptar l’amnistia podria perjudicar les demandes de vulneració de drets fonamentals que estan en curs.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement