Tancat el termini per als Premis Millors Olis d’Oliva Verge Extra

133 olis de tot el territori competiran per les set categories dels premis, que es lliuraran en una gala el 13 de desembre a la Fatarella, dins de la Festa de l’Oli
Imatge d'arxiu d'un oli d'oliva. Foto:Arxiu
photo_camera Imatge d'arxiu d'un oli d'oliva. Foto:Arxiu

Aquesta setmana es va tancar el termini per presentar mostres als Premis Millors Olis d’Oliva Verge Extra de Catalunya, organitzats pel Departament d’Agricultura. S'han rebut 133 olis de diferents punts del territori, demostrant la qualitat i diversitat dels olis locals.

Un jurat format per professionals de l’àmbit agroalimentari, gastronòmic i de la restauració serà l’encarregat de triar els guanyadors en set categories, com ara OOVE de Grans i Petits Productors, Olis Ecològics, Monovarietals, i Millor Packaging, entre altres. Els premis també reconeixeran els 10 Millors OOVE de l'any.

Aquesta edició, que s'inscriu dins de la preparació de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia el 2025, té com a objectiu impulsar els olis d’oliva verge extra de qualitat superior de Catalunya, amb la publicació d’una guia al febrer.

La Nit de l’Oli, que tindrà lloc el 13 de desembre a la Fatarella (Terra Alta), servirà per lliurar els premis. La gala, presidida pel conseller d’Agricultura, Òscar Ordeig, comptarà amb una proposta gastronòmica centrada en l'oli d'oliva verge extra, preparada pel xef Vicent Guimerà, amb Estrella Michelin.

Comentaris