El Consell Comarcal del Pla d'Urgell ha impulsat un estudi sobre l'assetjament escolar a la comarca. La coordinadora comarcal del Servei de Joventut del Pla d'Urgell, Anna Lloret Rovira, ha definit l'assetjament com "aquelles violències físiques i psicològiques que es fan de manera reiterada en espais escolars". El treball ha comptat amb una mostra de 913 alumnes d'ESO, batxillerat i cicles formatius. 3 de cada 10 alumnes enquestats afirmen que han patit algun tipus de violència vinculada amb l'escola.
El projecte ha disposat de la col·laboració de la Direcció General de Joventut
El president del Consell, Carles Palau i Boté, ha destacat que l'ens comarcal ha de seguir "treballant per a aplicar mesures que donin eines als alumnes per fer front a aquestes situacions". Palau aposta per donar suport a les víctimes d'aquestes conductes i influir en els agressors i observadors.

913 alumnes d'ESO, batxillerat i cicles formatius
El 36,8% (un 30% en l'àmbit català) dels alumnes ha patit violència en l'entorn educatiu. Les dades "són un indicador que apunten que s'ha de fer algun tipus d'intervenció", ha destacat Anna Lloret Rovira.
El 76,5% dels participants tenen edats compreses entre els 12 i els 15 anys i el 23,5% tenen entre 16 i 18. El 53,9% de la mostra s'identifiquen com a dones i el 46,2% com a homes. Els alumnes que han patit violències han distingit entre agressions verbals (767), físiques (392) i en l'àmbit digital (100).
Un 73,3% dels joves afirma que ha explicat la situació, la major part dels cops a amistats. El 26,7% que no han explicat els abusos afirmen que no sabien què fer, no trobaven a ningú per explicar-ho, tenien por de la represàlia de l'agressor, no els hi han fet cas o ho han pensat, però tenien el neguit que no els fessin cas.