Camarasa llança una campanya per promoure el turisme sostenible

La localitat restringeix l'accés a la platgeta i elimina la zona de pícnic per combatre la massificació
Elisabeth Lizaso, alcaldessa de Camarasa. Foto: ACN
photo_camera Elisabeth Lizaso, alcaldessa de Camarasa. Foto: ACN
Camarasa, un municipi situat a la comarca de la Noguera, ha iniciat una nova campanya de sensibilització per fomentar el turisme sostenible a la regió. Aquesta iniciativa inclou una guia informativa amb recomanacions i limitacions específiques per als visitants interessats a explorar els seus espais naturals i patrimonials.

El projecte compta amb el suport financer del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i s'ha desenvolupat en resposta a l'augment significatiu del turisme en els darrers anys. Aquesta guia pretén conscienciar els turistes sobre la importància de respectar i preservar l'entorn natural de Camarasa.

Una de les àrees que ha estat especialment afectada per la massificació és la zona del riu Segre coneguda com la 'platgeta'. L'ajuntament fa anys que regula l'accés a aquest lloc per evitar la sobrecàrrega, especialment durant els mesos de juliol i agost, quan l'afluència de banyistes és més elevada.

Aquest any, com a part de les mesures per gestionar millor l'impacte del turisme, s'ha decidit eliminar la zona de pícnic que hi havia a la 'platgeta'. Segons les autoritats locals, la gestió de les deixalles i la brutícia generada pels visitants s'havia convertit en una tasca insostenibl

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement