El Raimat LAB ha acollit la presentació de la segona edició del Raimat Arts Festival. Un esdeveniment cultural multidisciplinari que fa de punt de trobada de "gastronomia, vi, paisatge, promoció del territori i transformació", ha destacat la propietària del Castell de Raymat i presidenta de la Fundació Comunitària Raimat Lleida (FCRL), Elena de Carandini Raventós. El Festival, que enguany se celebrarà del 6 al 8 d'octubre, té per objectiu generar un impacte en el territori. És per aquest motiu que l'edició d'aquest any posa el focus en l'ús racional de l'aigua. De fet, la FCRL buscarà recaptar fons per impulsar projectes de regeneració de l'aigua.
L'acte ha comptat amb la presència del compositor i pianista Albert Guinovart, que formarà part de la programació del festival. Guinovart ha destacat la "il·lusió" que brota del Festival que es "transmet a l'hora de preparar l'actuació". El pianista serà un dels protagonistes del concert de dissabte un concert molt "variat", amb peces pròpies i altres de Mozart, Händel, Puccini i Enric Granados, amb el qual el músic se sent molt identificat.

Del 6 al 9 d'octubre: el programa del Festival
El programa de la segona edició del Raimat Arts Festival tindrà diferents propostes culturals. L'inici estarà marcat pel sopar de gala a benefici de la FCRL al claustre del Parador de Lleida, on s'explicaran els projectes de la Fundació. L'acte disposarà de les actuacions del guitarrista Pablo Sáinz-Villegas i la soprano Raquel Lojendio a la capella del Parador.
Dissabte i diumenge començaran amb un 'village' amb diferents activitats per a tota la familia
Dissabte a la tarda se celebrarà el ‘Taste of Lleida’, que serà l'acte central del Festival. Aquesta iniciativa neix de l'agermanament entre el Festival català i el Festival Napa Valley. El dia 8 hi haurà "20 productors locals, que podran donar a conèixer els seus productes", destaca Elena de Carandini Raventós. L'acte clourà amb un concert de música clàssica interpretada pel guitarrista Pablo Sáinz-Villegas, la soprano Raquel Lojendio i el pianista i compositor Albert Guinovart. Els assistents a les actuacions podran degustar productes de proximitat als jardins dels cellers.
La direcció artística del Festival l'ha assumit el músic i creador i director de La Rioja Festival Pablo Sáinz-Villegas. El músic es troba a Napa fruit de la col·laboració entre ambdós festivals, on es farà una rèplica del Raimat Arts Festival de l'any passat. Sáinz-Villegas ha destacat que el Festival lleidatà és "molt més que un Festival de música, és fer valdre la ciutat i província de Lleida a través de l'excel·lència de l'art i de la música amb el propòsit de generar un impacte cultural, econòmic i social a la regió".

Diumenge a les 17 h de la tarda serà el torn de la la música lleidatana Berta Puigdemasa. L'artista oferirà un concert gratuït d'arpa a l'església del Sagrat Cor de Raimat, que culminarà amb un berenar per als assistents.
Impacte al territori
El Raimat Arts Festival té l'objectiu de generar un impacte en el territori. La primera edició es va centrar en la crisi agrícola. Per aquest motiu la Fundació Comunitària Raimat Lleida va engegar una formació per a persones en risc d'exclusió per a formar-los com a tractoristes. L'acció l'ha dut a terme en col·laboració amb l'EA de les Borges Blanques, John Deere i la Fundació United Way. Els nou joves participants estan vinculats a l'Obra Tutelar Agrària i a la Fundació Barça.

"Un altre dels fins del Festival és atraure persones d'arreu perquè visitin Lleida", subratlla la presidenta de la Fundació Comunitària Raimat Lleida. Per això, dediquen un espai del web de l'acte per a destacar diferents propostes turístiques del territori.